1. MHK Košice - Tatran Prešov 25:36 v 2. finále play off extraligy

12.05.2011 Celý región

Prešov 11. mája (TASR) - Už v sobotu môžu hádzanári Tatrana Prešov oslavovať zisk piateho majstrovského titulu v poradí a siedmeho celkovo. V stredajšom druhom finálovom stretnutí zdolali v Košiciach domácich hráčov 1. MHK hladko 36:25 a v sérii o titul hranej na tri víťazstvá vedú už 2:0 na zápasy. Tretí duel zverenci trénera Rastislava Trtíka navyše budú hostiť v sobotu na vlastnej palubovke (19.30).

finále extraligy, 2. zápas:
1. MHK Košice - Tatran Prešov 25:36 (14:19)
Zostavy a góly:
Košice: Boháč, Dulina - Hruščák, J. Kolesár, Guzy 4, Pecha 4, Hricišon 2, Farkašovský 6/1, Jurko 1, Mar. Urban, Ľoch 3, Petraško 3, Čorej 2, Bokol.
Prešov: Krupa, Popčák - T. Mažár 2, Mich. Urban, Géci, Krištopans 1, Drobňák 3, Radčenko 1, Tumidalský 1, Mikéci 5, Sobol 6, Pekár, Antl 14/8, Dudáš.
sedemmetrové hody: 1/1 - 8/8
Rozhodcovia: Baďura, Ondogrecula
vylúčenia: 4:6
ČK: Mich. Urban za tri vylúčenia
400 divákov.
stav série: 0:2
 
V prvom polčase sa hrala obojstranne disciplinovaná hádzaná s pozornými obranami. Aj v útoku sa snažili súperi navzájom si zmenožniť brejkové situácie a keďže sa hralo pomerne čisto, za celé prvé dejstvo sa ani jedno družstvo nedostalo ani do početnej výhody. Skóre bolo dlho vyrovnané a až v druhej štvrťhodinke si Prešovčania postupne vypracovali štvorgólový náskok (10:14). Po sérii nepresných prihrávok síce o výhodu rýchlo prišli (14:14), no záverečné minúty prvého dejstva opäť patrili favoritovi, ktorý išiel znovu do štvorgólového úniku a tesne pred odchodom do šatní Sobol dokonca zvýšil na rozdiel piatich gólov. Zeleno-bieli pokračovali v zlepšenom výkone a po góle Antla z konca 40. minúty už vyhrávali 25:18. V nasledujúcich minútach pridali smerom dopredu domáci hráči a Prešovčania ich dokázali zastaviť iba za cenu nedovolených zákrokov. Po sedmičke Petraška bolo manko opäť iba päťgólové (21:26). Hostia však prestriedali a výbornou obranou 1-5 nepúšťali súpera do zakončenia. Navyše sa po Antlovom zakončení ujali osemgólového vedenia (29:21) a o pár minút dokonca vyhrávali 33:23. Tatran si už víťazstvo nenechal vziať a po jednoznačnom výsledku 36:25 má už celkový triumf na dosah.
 
Tréner 1. MHK Dušan Timko: "Súper nás predčil vo všetkých ukazovateľoch, mal viac príležitostí, ktoré dokázal premieňať na rozdiel od nás. Ukázalo sa, že absencia našich hráčov je rozhodujúca a nedokázali sme vzdorovať. Už polčas nasvedčil, že Tatran je rozbehnutý, vyhral zaslúžene a súperovi gratulujem."
Tréner Tatrana Rastislav Trtík: "Dodržali sme to, čo sme si povedali pred zápasom. Vymenili sme počas zápasu tri obranné systémy, takže som rád, že ani jeden z nich neskolaboval. Všetci chlapci si z chuti zahrali, dokonca Popčák dobre nahradil Krupu, žiaľ mrzí ma, že sa zranil Adam Mazúr, ktorý si doma nechtiac prerezal šľachu. Určite chceme rozhodnúť v treťom zápase na domácej palubovke."
 

Vyberte región